top of page

Kunskapsbank

Hur man jobbar hemifrån - säkert & produktivt
COVID-19 har drivit många organisationer till att börja arbeta på distans, något som medför utmaningar för dig som anställd och dig som chef.


Nu när vi går in i den femtonde veckan kan många av oss kämpa med att hålla produktiviteten uppe. Här kommer några tips till dig som vill känna digital harmoni, arbeta effektivare och vara produktiv medan du jobbar hemifrån.Anpassa din arbetsplats

Hitta en plats hemma som du kan fokusera på – försök att hitta en plats som kan påminna dig om din arbetsmiljö. Till exempel genom att göra ordning ett separat rum till just detta ändamål.

Men glöm inte bort säkerheten: nu när vi jobbar hemifrån och använder oss av mindre skyddade nätverk kan det vara extra viktigt att din arbetsdator har ett omfattande skydd för lösenord, känsliga dokument och andra filer du vill skydda.

Ställ in din arbetsyta.

Leta efter ett utrymme i ditt hem där du kan fokusera och arbeta effektivt hemifrån. Ställ in detta utrymme till ditt arbetsområde, separat från ditt bostadsområde där du interagerar med människorna som du bor med. Du bör kunna vara i utrymmet under lång tid med minimala distraktioner.

Ditt arbets- och hemarbetsflöde är kanske inte detsamma. du kan balansera arbete och barnomsorg samtidigt. Låt dina medarbetare veta ditt schema så att de kan nå ut vid behov. Kolla in dina kollegor och chefer och låt dem veta vad du arbetar med och vad du ska göra. Glöm inte att ta upp viktiga milstolpar och viktiga projekt till dina medarbetare på egen hand.


Hitta en rutin

Att både bo och jobba från ett och samma ställe gör det ännu viktigare med rutiner. Sätt upp ett bra sätt att ”stämpla in” och ”stämpla ut”, det kan vara en påminnelse på mobilen eller kalendern.


Ta pauser

Kom ihåg att ta ordentliga pauser – kolla inte i din e-post när du äter lunch eller går iväg för en promenad. Fokusera istället för att koppla av och varva ned, så att du kan återgå till arbetet med ny energi.

Omfamna online-möten

Detta är givetvis beroende på hur dina arbetsuppgifter är utformade. Be dina kollegor ansluta sig till en virtuell promenad genom skogen eller bjud din kund på en kopp kaffe på distans för att få dom att känna sig mer anslutna till den dagliga verksamheten.


PS: Viste du om att du kan spela in dina online möten? Ett perfekt sätt att följa upp dina möten och ha koll på vad som bestämdes under mötets gång.


71 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page